Fotó vagy jó fotó? 

2024.02.15

A fotók fontossága valóban alábecsülhetetlen az ingatlanhirdetésekben. A rendrakás, a megfelelő fényviszonyok megléte és a szellemképes fotók elkerülése mind kritikusak a sikeres hirdetéshez.

Hogyan kezdjünk neki? 

  • Felkészülés a fotózás előtt : A hirdetés előtt érdemes időt szánni a felkészülésre, például a takarításra, a szükséges javítások elvégzésére és a dekorációra, hogy az ingatlan a lehető legjobb állapotban legyen a fotózás során.
  • Professzionális segítség: Ha valaki nem érzi magát biztosnak a fotózásban, érdemes lehet egy profi fotóst vagy ingatlanstúdiót felkérni, akik tapasztalattal rendelkeznek az ingatlanfotózás terén.
  • Válasszuk ki a megfelelő szögeket: Fontos kiemelni az ingatlan legjobb tulajdonságait, és megfelelő szögekből fotózni, hogy az érdeklődők vonzódjanak az ingatlanhoz.
  • A fotók minősége: Az interneten való megjelenés során a képek az első benyomást adják az ingatlannal kapcsolatban, ezért fontos, hogy a fotók magas minőségűek legyenek, jó fényviszonyok között készüljenek és jól mutassák be az ingatlant.
  • Változatosság: Készítsünk többféle fotót az ingatlanról, beleértve a belső tereket, a külső részeket és a környező környéket is, hogy az érdeklődők teljes képet kapjanak az ingatlanról.

Az ingatlanhirdetések sikeréhez nélkülözhetetlen a minőségi fotók használata. Azonban egy rosszul megválasztott kép akár el is riaszthatja az érdeklődőket is. A fotózás valóban egy művészet, és ha valaki nem érzi magát biztosnak ezen a területen, érdemes lehet profi segítséget kérni.

A fényviszonyok és a rendezettség kiemelt fontosságúak a fotózás során. A világos, jól megvilágított helyiségek vonzóbbak és barátságosabbak hatnak az ingatlanról alkotott képre, míg a rend és tisztaság ápolja az ingatlan megjelenését.

Kerüljük a "szellemképes" fotókat, amelyeken az árnyékok vagy tükröződések miatt furcsa és zavaró hatások jelennek meg. Ha a saját fotózás mégsem sikerül, érdemes lehet profi fotóst felkérni. Fontos elfogadni, hogy nem vagyunk mindannyian szakértők minden területen, és ha szükséges, érdemes szakember segítségét kérni.

Külön említésre méltó, hogy a nyitott WC-s fotók kifejezetten riasztó hatást kelthetnek az érdeklődőkben. Az intim területek megjelenítése az ingatlan képein nem csak taktikailag kevésbé előnyös, de a potenciális vevőket is zavarhatja vagy elriaszthatja. Szintén kiemelendő, hogy soha ne kerüljön személy a képekbe! 

Személyes tapasztalatom szerint, amikor az eladó nyitott a rendrakásra és együttműködő, sokkal könnyebb az ingatlanról vonzó képeket készíteni. Sajnos, néha olyan ingatlanokkal is találkozunk, ahol a bérlők még lakják az ingatlant a hirdetés idején, és ez megnehezíti a megfelelő fotók elkészítését. Ilyen esetekben is fontos azonban törekedni arra, hogy a lehetséges legjobb képeket készítsük el, és minden információt átadjunk az érdeklődőknek az ingatlanról.

A sikeres ingatlanhirdetéshez elengedhetetlen az olyan fotók használata, amelyek a lehető legtöbb információt közvetítik az ingatlanról, és vonzóvá teszik azt az érdeklődők számára.

Többet szeretnék tudni!