Ingatlan-értékbecslés

Tudtad, hogy a szép képek, a jó szöveg és a ki tudja hány helyen hirdetett ingatlanod értékesítése elsősorban az ártól függ? 

Igen, ha nem jól állapítod meg az árat, akkor hiába használsz hangzatos marketingfogásokat és kiadhatod 15 ügynöknek is, nem visz előre az eladásban. Ráadásul még a kedved is rossz lesz a hosszas várakozás miatt, sőt a hátad közepére sem fogod kívánni ezt az egész kényszerű procedúrát.

Így hát nem spórolható le az értékbecslés.

Az értékbecslés egy olyan kiindulási pont, ami nélkül könnyen ahhoz az 55-60%-ot kitevő ingatlaneladó táborhoz tartozhatsz, akik túlárazott portékával lépnek az ingatlanpiacra. Nem, nem lehet eladni a valós értéken felül, nem szeret bele senki, csak azért mert te építetted, még ha a két kezeddel is raktad a téglát annak idején.

Apropó! 

Amikor elindulsz megkeresni új lakóhelyedet, téged érdekel, hogy a kiszemelt otthonhoz milyen érzelmekkel kötődik az eladó? Ugye hogy nem. Sőt, minél inkább azt érzed, hogy kötődik az eladó lakáshoz, házhoz, egyre jobban taszít téged. 

Ez az érzelmi töltet, ami nem építhető be az árba

Amikor kikerül egy ingatlan a piacra, minden vevőjelölt úgy néz rá, mint egy bármilyen másik termékre. Érzelemmentesen analizálják, keresik a fellelhető értékeket, majd a többi, már megismert áruhoz hasonlítják.

Látható, hogy a vevőt nem érdekli, hogy az ingatlanhoz milyen élményekkel kötődik az eladó, nem kérdés, hogy tisztán a számára legjobb ár-érték arányú lakóhelyet keresi. Itt lép be az értékbecslés.

Az értékbecslés egy olyan szakértői munka, melynek során részletes környezeti és ingatlan diagnosztikát követően elkészül egy kb. 30 oldal terjedelmű irat. Műszaki tartalom és aktuális piaci információk adják a feladat mélységét.

Mennyibe kerül egy ingatlan-értékbecslés?

Az ingatlan árához képest igen csekély összeget képzelj el. 

Úgy gondolod nem éri meg? 

Vajon miért érzed úgy, hogy egy pár tízezres szolgáltatás nem éri meg a több millió forint értékű ingatlanod eladhatóságát segítő első lépését?

Tudtad, hogy amikor egy új terméket kívánnak bevezetni a piacra, legyen az cipő, kávé, vagy majonéz, akkor külön vállalati egységek foglalkoznak a megfelelő ár kialakításával? Tetemes összeget fordítanak a megfelelő árképzésre és egész szakember gárda felel azért, hogy az árut jól pozícionálják. Az ingatlanod is egy áru.

Összehasonlítom az árakat a legkeresettebb ingatlanos portálon található hirdetések áraival és máris beáraztam a lakásomat. 

Nos, ez nagyon rossz irányba visz. Miért? Mert, mint mondtam az eladó ingatlanok 55-60%-a túl van árazva, így te is ebből fogsz kiindulni. Soha nem fogod megtudni, hogy valójában mennyiért is kelt el a szomszéd ugyanolyannak tűnő háza. Az értékbecslőket nem befolyásolják az érzelmek, és a neten található ingatlan hirdetések összehasonlítása mindössze egy rész feladat, a komplex értékbecslési folyamat során.

Mire vársz még?

Kérj ajánlatot! Értékbecslések már 35 000 forinttól megrendelhetőek. A megrendelést követően pár napon belül eljut hozzád az értékbecslői értéklevél, aminek segítségével előnybe kerülsz azon eladókhoz képest, akik nem látják át ennek a fontos lépésnek a helyét az ingatlan-értékesítés folyamatában.

Szeretnél egy lépéssel előbbre kerülni, és valódi forgalmi piaci értéken kívánod meghirdetni ingatlanodat?

Kérj egyéni ajánlatot!